Jeg accepterer × For at give dig den bedste oplevelse på Liked.dk benytter vi cookies. Du accepterer vores brug af cookies ved at klikke rundt på sitet.

Popcornmaskine 2018 - De bedste popcornmaskiner på markedet

Top 5 popcornmaskiner

Der er intet som lyden af popcorn, der popper, og duften, der spreder sig fra de sprøde snacks. Vi har alle prøvet at lave dem derhjemme i enten mikroovnen eller i gryden – men de bliver altså aldrig helt som dem i biffen. En rigtig popcornmaskine kan være den bedste løsning på det. Her i vores popcornmaskine test kan du læse om fem forskellige maskiner, som alle sammen laver sprøde, lækre snacks til filmaftenen eller festen. 

Det er en god idé først at gøre dig bevidst om, hvor meget du vil investere i en maskine, og hvor stor den skal være. Popcornmaskinerne herunder ligger i forskellige prisklasser og har forskellige størrelser. Vælg den, som passer ind i jeres køkken, så du har god plads til at opbevare den. Under testen kan du også læse om, hvad du skal være opmærksom på, inden du investerer i en, og du kan læse om fordelene ved en popcornmaskine.

Popcornmaskine Klassisk – Andrew James – Bedst i test - 599 kr
Popcornmaskine Klassisk – Andrew James – Bedst i test

Denne retro maskine er en supersej gadget at have stående fremme på køkkenbordet eller til festen. Den giver en stemning af at være i en rigtig biograf, så din filmaften bliver helt unik med denne maskine kørende ved siden af. 

Det helt store plus ved popcornmaskinen fra Andrew James er, at den ikke behøver noget fedtstof. Den kører nemlig på varm luft. Det betyder, at du kan få fedtfattige snacks, som stadig bliver luftige og knasende. Med til maskinen følger fire autentiske popcornbokse, som I kan servere snackene i. Børnene og gæsterne vil elske det.

Når maskinen er gået i gang med at poppe kernerne, så ryger popcornene ud af den lille åbning, hvor de er klar til lige at falde ned i en skål eller de medfølgende popcornbokse. Derfor brænder de heller ikke på, fordi de hele tiden automatisk bliver presset op og ud af maskinen.

Popcornmaskinen ligger i den lidt dyre prisklasse – der er kælet for udseendet og for det fedtfattige element, men den er ikke dyrere, end at de fleste kan være med. Den fylder ikke så meget og er derfor nem at stille ind i et køkkenskab eller depotrum. Der medfølger en måleske og serveringsske, så du behøver heller ikke at tilkøbe dette.


Samlet score: 9 / 10
Popcornmaskine Cinema Style - Mest eksklusive - 439 kr
Popcornmaskine Cinema Style - Mest eksklusive

Her får du den ultimative biografoplevelse. Maskinen er designet, så den popper popcornene på samme måde, som det bliver gjort i biffen: Nemlig ned i en synlig kasserolle med låg, hvor popcornene popper over og ned i en opsamlingsskuffe. 

Du hælder lidt smør eller margarine ned i gryden, tænder for maskinen og putter majskernerne ned i, når fedtstoffet begynder at ryge. Inden du tager de færdige popcorn ud, skal du slukke maskinen, og så kan du tippe kasserollens ydre håndtag. Derefter kan du åbne den lille skuffe nederst og spise løs af de varme snacks. 

Maskinen tager fem minutter om at varme op, men selve popningen tager kun 3 minutter. Du har altså lynhurtigt lækre popcorn, som laves, ligesom biffen gør det. Det anbefales, at du bruger 1-3 dl pr. portion. 

Maskinen fra Cinema Style skal kun rengøres med en fugtig klud. Den ligger i mellemprisklassen, så de fleste kan være med. Få den bedste biografoplevelse med popcornmaskinen fra Cinema Style – den giver den mest autentiske stemning af biograf og tivoli, så du med sikkerhed vil få komplimenter fra dine gæster.


Samlet score: 8.5 / 10
OBH Nordica Big Popper Popcornmaskine - 279 kr
OBH Nordica Big Popper Popcornmaskine

Maskinen laver op 4,5 liter popcorn. Den har den smarte funktion, at når kernerne er poppet og sidder oppe i glasskålen, kan du vende den rundt og bruge den som serveringsskål. Så slipper du for ekstra udstyr og ekstra rengøring, fordi det hele er samlet i maskinen.  

OBH Nordica Big Popper er udstyret med en non-stick-belægning, så popcornene ikke brænder fast og kommer til at smage grimt. Når først få af popcornene er brændt fast, kan den dårlige smag nemlig hurtigt brede sig til hele portionen og give en røget smag. Det kan du undgå med en popcornmaskine med non-stick-belægning. Du er også sikret en nemmere rengøring, når der ikke er nogen brændte kerner, der sidder fast.

Majskernerne puttes blot ned i bunden af maskinen, og så vil en automatisk svingarm røre popcornene rundt hele tiden, så de ikke bliver brændt på. Designet er enkelt og tidløst ligesom mange andre af OBH Nordicas produkter. Du slipper altså for at kigge på et stort monstrum, som tager al pladsen og opmærksomheden i køkkenet.

OBH Nordica Big Popper Popcornmaskine ligger i den billigere prisklasse og er et rigtig godt bud på den popcornmaskine, du skal investere i næste gang. Den fylder ikke meget og er nem at gemme af vejen, når I er færdige med de dejlige snacks. 


Samlet score: 5 / 10
Severin Popcornmaskine - Billigste pris - 230 kr
Severin Popcornmaskine - Billigste pris

Denne lille, smarte maskine giver dig popcorn på kun 2,5 minutter. Det gør den helt uden fedt, fordi den popper dem med varm luft. 

Popcornmaskinen fra Severin er mere kompakt og fylder ikke meget på køkkenbordet. Den har skridsikre gummifødder under sig, så den står sikkert, mens du benytter den. Men tag ikke fejl af den lille størrelse. Den har en effekt på op til 1200 W, så du er sikret en kraftig maskine, som popper majskernerne sprøde og luftige, hver gang du tager den i brug.

Med til maskinen følger en smart måleske, så du kan få den rigtige mængde kerner ned i maskinen. Det gør det også nemt for børnene selv at fylde kerner i og se dem poppe. Med det gennemsigtige låg kan de nemt følge med i selve popningen og se, når popcornene drøner ud af den lille hane og ned i en skål. 

Severin Popcornmaskine ligger i det billigere prisleje. Det er en god maskine at starte op med, hvis du overvejer at investere i en popcornmaskine, men ikke vil give alt for mange penge til at starte med. Den fylder meget lidt, er nem at stille ind i skabet og af vejen, så du kan finde den frem, når der skal filmhygges, eller når der skal fyres op under børnefødselsdagen. 


Samlet score: 5 / 10
Ariete Popcornmaskine - 299 kr
Ariete Popcornmaskine

Popcornmaskinen fra Ariete er en lille sag, som har et fedt retro look. Det giver den helt rigtige atmosfære, når du finder den lille, røde sag frem, og du kan starte filmaftenen eller festen på den mest magiske måde.

Maskinen popper majskernerne via varmluft, så du er fri for at tilsætte fedtstoffer. Det gør det til en langt sundere snack end mange andre. Det betyder også, at den næsten ikke kræver noget rengøring andet end en våd klud efter brug. Det bliver næsten ikke nemmere end det.

Du kan tilberede 60 gram popcorn pr. gang, og det tager mindre end 2 minutter at poppe dem. Du fylder blot kernerne ned i hullet, sætter låget på, tænder – og så er det bare med at vente på, at majskernerne bliver poppet luftige og knasende.

Køb popcornmaskinen fra Ariete, hvis du vil have en kompakt, lille maskine, som samtidig har et retro look, der sætter den helt rigtige stemning, og som pynter på køkkenbordet. Slip for unødige fedtstoffer og giv ungerne en fedtfattig aftensnack med god samvittighed.


Samlet score: 6 / 10

Hvad skal jeg være opmærksom på?

En popcornmaskine er i sig selv et meget enkelt stykke mekanik, hvor der ikke er mange funktioner at håndtere. De har alle som regel blot en ledning og en tænd/sluk-knap, så selve sværhedsgraden er ikke så vigtig at tage højde for. Der er dog andre ting, du skal være opmærksom på, når du researcher til din nye maskine.

Hastighed

Hvor lang tid tager det, før du kan sætte tænderne i de dejlige, varme popcorn? Nogle maskiner skal varme op, før du kan tilsætte majskerner, og andre kan sættes i gang med det samme. Hold øje med, hvor lang tid det tager, fra du trykker start, til du har de duftende snacks i skålen.

Pris

Du skal afgøre med dig selv, hvor meget du vil investere i en popcornmaskine. Maskinerne ligger i forskellige prislejer, så alt efter hvor meget du vil punge ud med, er der forskellige modeller at vælge imellem. Der er dog ikke milevid forskel på priserne i vores popcorn test, og de er alle sammen til at komme i nærheden af for de fleste familier.

Rengøring

De fleste popcornmaskiner kræver ikke den store rengøring – i hvert fald langt mindre end hvis du bruger en gryde. Meget køkkenudstyr kræver, at du vasker dele op i vaskemaskinen eller i hånden. Men det er altså ikke tilfældet her. Det varierer dog fra maskine til maskine, hvor meget rengøring de kræver – det har især noget at gøre med, om de kører på varmluft eller skal tilsættes olie. Fedtstoffer sviner mere og skal tørres af efter hvert brug.

Størrelse

Er du klar til at gå all in og have den helt store model derhjemme? Eller skal du bare have den lille, smarte maskine, som kan det helt basale? Der er forskel på størrelsen af popcornmaskinerne, men det kræver også en del opbevaringsplads, hvis du vælger den store model. Til gengæld kan den poppe flere popcorn af gangen end de små modeller. Det er også en vigtig faktor at tage med i dine overvejelser. Måske er det fristende at købe den lille model, men så kan det også være, at der skal nogle omgange af popcorn gennem maskinen, før du har til hele familien. 

Fordelen ved en popcornmaskine

Der er mange fordele ved at investere i en popcornmaskine fremfor at blive ved med selv at købe poser til mikroovnen eller stå og poppe dem i din egen gryde derhjemme. De vigtigste fordele er:

Bedre kvalitet og resultat

Med en maskine, som udelukkende laver popcorn, er du sikret en bedre kvalitet end i en gryde eller mikroovn. De bliver mere sprøde og knasende af at blive lavet i en maskine, fordi de får den rigtige mængde fedtstof og varme hele tiden. Desuden forhindrer du, at majskernerne brænder på, fordi maskinen enten maser dem ud eller op af maskinen, når de er blevet poppet. Der er altså ikke nogle kerner, som ligger tilbage nede på varmelegemet og bliver sorte og brænder fast.

Samtidig undgår du de trælse upoppede kerner, som altid ligger tilbage i posen fra mikroovnen. En popcornmaskine sørger for, at de alle bliver poppet. De færdige popcorn ryger ud af maskinen, og derfor vil de rå majskerner ligge tilbage, indtil de også bliver poppet og ryger med op. Du undgår derfor spild af majskerner.

Mulighed for fedtfattige popcorn

Flere af maskinerne i vores popcornmaskine test bruger varmluft, hvilket betyder, du ikke skal fylde den med fedtstoffer. Pludselig bliver børnenes fredagsslik lidt sundere, og du kan med god samvittighed selv spise med, når der bliver serveret popcorn til Disney Sjov. Slip for smør, margarine eller olie og få knasende popcorn med varm luft.

Sætter den rette biografstemning

Intet sætter en bedre feststemning end sjovt partygear, som man ikke ser alle steder. En popcornmaskine til en fest giver et autentisk præg, som alle gæsterne vil elske. Det giver dig også den rette stemning, når du skal filmhygge, eller når børnene har fødselsdag, og der skal ske lidt ekstra. Hvis man også køber rigtige popcornposer eller -bokse, bliver det helt ligesom at være i tivoli eller biografen.

Lidt eller ingen rengøring

Når du finder den store gryde frem og skal til at putte olie og majskerner i, så er der også en træls rengøring bagefter at tage sig af. Det samme med en mikroovn: Fedtet vil sætte sig fast, og du skal til at bøvle med at tørre den af efter brug. En popcornmaskine har ikke samme behov for sæbe og vand. Der skal højest bruges en klud til at tørre den af med. Der er ikke nogen dele, som skal i opvaskemaskinen eller tages op og vaskes af. Der er altså ikke nogen undskyldning for ikke at tage popcornmaskinen frem – det bliver ikke lettere.

Pengebesparende

Mikroovnspopcorn eller færdigpoppede popcorn i store poser koster penge i længden. Du kan spare penge ved at investere i en maskine, hvor du blot skal købe majskernerne – som er meget billigere – og kun skal bruge lidt eller ingen fedt. Er din familie storspisende af popcorn, kan det godt betale sig at investere i maskiner som disse.

Børnevenlig

Børn elsker popcorn, og børn vil elske jeres nye popcornmaskine. De fleste maskiner er da også børnevenlige, fordi børnenes små fingre ikke kommer i kontakt med nogle varmelegemer eller skarpe klinger. Op i maskinen med kernerne og sæt låget på. Tænd for knappen og – pop! Så kan børnene følge med i, hvordan de hvide puder drøner ud af maskinen. Selvfølgelig skal børnene være med til at lave deres yndlingssnacks, og du slipper for selv at skulle stå for det hele hver gang.

Efter at popcornene er poppet, kan du lade børnene eksperimentere med forskellige smage. Hvad med at putte karamel, chokolade eller smør på dem? Der er mange muligheder for at gøre det mere interessant end det traditionelle salt. Tag maskinen frem, når børnene får legekammerater med hjem, og lad dem afprøve nye smage med de frisklavede popcorn.

Vi håber, at du er blevet klogere på popcornmaskinerne i vores test og nu ved, hvilken maskine der er den bedste for dig og din families behov. Der findes ikke en bedre ting at overraske ungerne med fredag aften, når I skal hygge.  

Sidst opdateret: 13/06-2018
Tilbage til guides

Liked kerneværdi nr. 1: Vær eventyrlysten
Liked kerneværdi nr. 2: Skab en oplevelse
Liked kerneværdi nr. 3: Skab ærlige og åbne forhold gennem god kommunikation
Liked kerneværdi nr. 4: Gør mere med mindre
Liked kerneværdi nr. 5: Vær passioneret og determineret
Liked kerneværdi nr. 6: Omfavn faktor X
Liked kerneværdi nr. 7: Vær ydmyg
Liked kerneværdi nr. 8: Vær innovativ og skab forandring
Liked kerneværdi nr. 9: Tænk langsigtet
Liked kerneværdi nr. 10: Skab en dynamisk og positiv holdånd
Vi samarbejder med e-mærket

e-mærket er den danske mærknings-ordning for sikker nethandel. Vi viser hvilke butikker som er e-mærket 2022 på produktsider.
  • Liked.dk
  • Better-Web ApS
  • Oldenburg Allé 7, st.
  • DK - 2630 Taastrup
  • kontakt@liked.dk
©2022 Better-Web ApS. Alle rettigheder forbeholdes